Garanti

Etter forbruksloven har man 2 års reklamasjonsfrist. Produksjons- og materialfeil er feil som forelå allerede da produktet ble levert. Skader som skyldes normal slitasje, er selvforskyldte, skyldes uaktsom behandling, bleking, feil vask eller dårlig vedlikehold omfattes ikke av denne garantien.

Garantien gjelder kun for varer som er behandlet i henhold til våre anbefalinger for bruk og vedlikehold. Sett deg inn i vaskeanvisningen som står på plagget og plaggets hangtag. Dersom feil ikke dekkes av garantien kan vi reparere varen din mot betaling. Utslitte produkter repareres ikke.

Ved mistanke om produksjons- eller materialfeil på ditt produkt må du sende dette til oss så snart du blir oppmerksom på feilen slik at vi kan vurdere dette. Produkter som sendes inn skal være rene/nyvaskede. HUGIN CLOTHING returnerer produkter som ikke er rene/nyvaskede for innsenderes regning. Skitt er ingen reklamasjonsgrunn – forsøk med flekkfjerner.

Returer

30 dagers åpent kjøp.

Var ikke produktet helt som du forventet? 
Du har 30 dager på deg til å få igjen pengene.

  • Retur med refundering inntil 30 dager etter kjøp (kunden betaler returfrakten)
  • Returskjema med informasjon om bytte eller refundering må medfølge pakken tilbake til oss.
  • Produktet må være ubrukt og med alle merkelapper på

Ikke lagerførte varer (bestilling- og spesialvarer) krediteres ikke, og tas ikke i retur. Dersom du som kunde ønsker å benytte deg av angrefristen forutsettes varen å være ubeskadiget og i original emballasje. Husk å vedlegge fakturakopi eller annet bevis på at avtale er inngått med oss samt utfylt angrerettskjema som kan lastes ned her: Angrerettskjema. Når en vare returneres må du som kunde bekoste returfrakten. Retur på grunn av feil fra selger, krediteres fullt ut. Varer som returneres i oppkrav vil ikke bli hentet.

Reklamasjoner

Om vi skulle ha levert feil produkt eller antall bes du om å gi oss beskjed så raskt som mulig slik at vi kan få rettet opp feilen. Send oss en e-post til post(a)huginclothing. I de fleste reklamasjonssaker trenger vi å få varene sendt til oss. Varer som sendes for reparasjon, skal ha vedlagt følgeseddel med beskrivelse av eventuelle feil. Skjemaet finner du her: Reklamasjonskjema. Hvis en vare repareres uten selgers viten eller samtykke, hefter ikke selger for de oppståtte omkostninger og må videre betrakte seg som løst fra enhver garantiforpliktelse.

Refundering

Vårt mål er å behandle returer så raskt som mulig. Normalt er returen behandlet innen 7 arbeidsdager etter at vi har mottatt pakken. Totalt tar det gjerne 14 dager fra du sender inn pakken til oss.